Streakk tehnologija – integrirani klaster čvorova (INC)

Šta je integrirani klaster čvorova?

Decentralizovane, peer-to-peer blockchain mreže se sastoje od računara poznatih kao čvorovi. Bez centralnog tijela zaduženog za blockchain, čvorovi su odgovorni za pohranjivanje podataka koji se čuvaju unutar blockchaina, tj. historije svake transakcije koja se dogodi na blockchainu i stanja računa svakog vlasnika novčanika. Također je odgovornost svakog čvora da ažurira svoju verziju blockchaina svaki put kada se dodaju novi podaci, tj. kada se izvrše nove transakcije – ali ti podaci prvo moraju biti potvrđeni.

Opet, bez centralnog autoriteta, blockchain mreža se oslanja na veliki pododjeljak posebnih čvorova za verifikaciju transakcija. Na Proof of Stake (POS) blockchain mrežama, kao što su Polkadot, Solana, Avalanche i Cardano, ovi čvorovi su poznati kao validatori. Kada Validator potvrdi grupu transakcija unutar bloka i doda je na kraj blockchaina, nagrađuje se novom kriptovalutom, u procesu poznatom kao kovanje.

Međutim, kako bi se osiguralo da se validatori ponašaju etički i da ne odobravaju lažne transakcije, od njih se traži da zaključaju određenu količinu kriptovalute u blockchain mreži. Ovaj proces se zove Staking i daje pravo Validatoru sa šansom da potvrdi nove transakcije i zaradi novostvorene kriptovalute kroz proces kovanja. Ako Validator ipak odobri nevažeću transakciju, rizikuje da će izgubiti dio ili cijelu kriptu koju su uložili, što je poznato kao rezanje.

Streakkova revolucionarna Integrated Node Cluster (INC) tehnologija uzima ovu mrežu validatora i integriše ih u jedan kripto novčanik. Kao rezultat toga, Streakk nije prisiljen da ovisi o jednom Validatoru. Streakk također pokreće vlastiti Validator Node kako bi zaradio nagrade za blokove dok istovremeno smanjuje rizik od pada. Ova tehnologija delegira kriptovalute samo validatorima koji pružaju najviše nagrade. Streakkovo inovativno INC rješenje znači da njegovi članovi mogu zaraditi velikodušnu kamatu ulažući kriptovalute u svoje novčanike bez predaje kontrole nad svojim sredstvima.

Klaster čvorova unutar Streakk novčanika

Integrirali smo Node klaster unutar Streakk novčanika kako bismo zarađivanje kamata na vašu kriptu učinili lakšim nego ikad.

Jednostavno držite kriptovalute u Streakk novčaniku i naš algoritam koji pokreće AI automatski je delegira Validatoru nudeći najbolje nagrade za ulaganje. U slučaju da se kripto delegira Validatoru koji pada – ili ako drugi Validator nudi veće povrate, kripto će automatski biti delegiran unosnom Validatoru.

Streakk integrierter Node Cluster (INC)

Smart Liquidity Solution (SLS)

Svaka POS blockchain mreža ima različita pravila u vezi sa periodima zaključavanja. Tokom ovog perioda, tokeni korisnika su zaključani u pametnom ugovoru na blockchainu, sprečavajući im pristup njihovim uloženim sredstvima. Ovo stvara novi scenario koji se naziva rizik od blokade, koji se odnosi na oportunitetni trošak korisnika koji ne mogu preraspodijeliti ili likvidirati svoju imovinu u skladu s promjenama na kripto tržištu. Mogućnost da korisnik uloži svoju kripto imovinu bez perioda zaključavanja bio bi način da se ublaži rizik od blokade. Ovdje na scenu stupa Streakkovo Smart Liquidity Solution (SLS).

Streakkov SLS rješava problem likvidnosti s kojim se rutinski suočavaju blockchain mreže na dva načina:

Interner Liquiditätspool

Interni fond likvidnosti

 

Streakk isplaćuje Node nagrade svojim članovima svake sedmice. Svaki član koji uloži svoju kriptovalutu od ponedjeljka 00:01 UTC do nedjelje 23:59 UTC, prima svoje nagrade za ulaganje sljedeće srijede. Međutim, da bi imali pravo na nagrade za tu sedmicu, moraju uložiti sredstva za cijelu sedmicu. S druge strane, oni članovi koji svoja sredstva ulože samo sredinom sedmice počinju da akumuliraju nagrade tek sljedeće sedmice. U međuvremenu, članovi koji povuku svoja uložena sredstva odriču se svojih nagrada za tu sedmicu. Imajući to u vidu, u takvim slučajevima kada članovi ulažu ili povlače sredstva sredinom sedmice, Streakk preraspoređuje njihove nagrade u interni fond likvidnosti.

Liquiditätsanbieter

Provajderi likvidnosti

 

Kao rezerva za ispunjavanje zahtjeva za likvidnošću mreže, Streakk je angažovao dobavljače likvidnosti (finansijske institucije, berze) koji mogu obezbijediti likvidnost po niskoj kamatnoj stopi. Ova nepredviđena situacija garantuje da Streakk nikada ne izgubi svoju likvidnost i da može nastaviti da dosljedno ublažava rizik od blokade za članove.